Spain: Barcelona’s LGBT centre is vandalised one week after opening

Residents of Barcelona have shown their support for the queer community after the city’s LGBT+ centre was vandalised just over one week after opening.

The Centre LGBTI Barcelona opened in Calle Borrell, Barcelona, on January 19, with Eugeni Rodríguez, president of LGBT+ rights group Observatori Contra l’Homofòbia, describing it as a “historic day” for Barcelona’s LGBT+ community.

However, it was reported on Sunday (January 27) that the centre had been vandalised earlier that morning.

Barcelona’s LGBT+ centre is graffitied with “f*ck LGBT” and fascist symbols

Observatori Contra l’Homofòbia condemned the attack on Twitter.

“This morning we found painted #LGTBIfòbiques and broken glass in center #BarcelonaLGTBI,” it posted on January 27.

“We condemn the attack and we make it very clear that we will continue working and defending the space and our rights and freedoms.” Read more via Pink News

L’OBSERVATORI CONTRA L’HOMOFÒBIA (OCH) DE CATALUNYA: “SEGUIREM AQUÍ”

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, demana “contundència i polítiques exemplars” per els responsables de l’atac feixista al Centre LGTBI de Barcelona

Barcelona, dilluns 28 de gener de 2019. “Seguirem aquí”. Així ho ha assegurat el president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, durant la concentració contra l’atac feixista al Centre LGTBI de Barcelona que ha omplert de gom a gom el carrer Comte Borrell del Barri de Sant Antoni.


Davant els milers d’assistents i autoritats com l’alcaldessa Ada Colau, la consellera de presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, i el president de la plataforma LGTBICat, Joaquim Roqueta, Rodríguez s’ha mostrat “satisfet” i ha volgut agrair a la ciutadania tot el suport, l’afecte i el “rebuig total i absolut que han demostrat contra el feixisme, la discriminació i l’LGTBI-fòbia”. I ha afegit que “els ciutadans han donat un missatge molt clar: seguirem aquí”.


Tanmateix, ha informat que “els tràmits de denúncia estan en curs”, i ha fet una crida a les institucions perquè “la prioritat contra les agressions que pateix el col·lectiu sigui la contundència”, ja que “des de l’OCH s’observa un clar repunt en les agressions que pateix el col·lectiu a la ciutat de Barcelona, que en 2018 es comptabilitzen en 114 incidències”.

Finalment, ha defensat “la necessitat de deixar de banalitzar la violència envers les persones LGTBI i tenir polítiques exemplars” perquè “tots els mecanismes funcionin en el sentit de qui l’ha fet, ha de pagar-ho”. See more via OCH